4000 dagar

free

För fyra tusen dagar sedan var jag på bröllopsresa. Det hade varit ett sprakande bröllop. Vi mötte varandra året innan och det bara smällde till. Vi förlovade oss samma år och ett år efter det stod vi i kyrkan. Vi sjöng för varandra och det glittrade om oss. Nio månader efter det kom första barnet och nästan tre år efter det kom andra barnet.

Dagarna som passerat sedan dess har varit ömsom vin, ömsom vatten och en och annan flaska bubbel. Det har varit en del svåra perioder, men vi har trots det hållit oss flytande. Vi har köpt hus, sålt hus, köpt hus igen, förbrukat en Volvo och ett  par segelbåtar. Dagarna går. Åren går.

Vad har du gjort de senaste 4000 dagarna?

För den svenska journalisten Dawit Isaak har livet varit ett annat. Det var för 4000 dagar sedan han togs tillfånga för att sedan sättas i fängelse utan rättegång av den diktatorstyrda regimen i Eritrea. Detta för att ha yttrat sina åsikter. Den svenska regeringen har valt att föra de diplomatiska samtalen i det fördolda genom så kallad tyst diplomati. Detta för att inte diktaturen Eritrea skall tappa ansiktet. 4000 dagar i fängelse har nu bevisat att den strategin är förkastlig. Detta är skamligt och jag anser att den svenska regeringen, med utrikesminister Carl Bildt i spetsen bör agera nu. Inte i det tysta. Utan med kraft och med väl synlighet. De som medverkar till att diktaturer inte skall tappa ansiktet  på bekostnad av mänskliga rättigheter går också i diktaturens ledband och är inget annat än ytterligare en sprattelgubbe i diktatorns tjänst.

Agera nu. Frige Dawit Isaak!

  • by Mats
  • posted at 11:53 f m
  • september 5, 2012

    Show Comments

    No Comments


    Add comment