Historien upprepar sig

Det kan hända att jag och sonen anlände till pingisbordet på all inclusive-hotellet prick klockan 12. Det kan hända att jag fem minuter senare efter att ha bevittnat två svettiga, trippelt bilringsförsedda kroppar i 60-års åldern flänga på var sida om ett pingisbord utan att ens överväga att bollen vid nästa oaktsamma smash kan försvinna avgrundsdjupt i någons navel, vänligt påpekade för dem att klockan var 12:05 och att vi reserverat bordet från klockan 12:00. Det kan också vara så att mannen som uppenbarligen pratade tyska till vardags, med en ytterst stöddig uppsyn svarade med att hålla upp fem fingrar i luften samtidigt som han på knagglig engelska svarade ”five minutes” och sedan fortsatte spelet med att serva i nät.
Möjligen missförstod jag honom avsiktligt när jag svarade på helt ok engelska att han helt riktigt överskridit sin tid med fem minuter (inklusive femfingergesten han själv använt) och att det nu var vår tur att spela. Och kanske var jag väl snabb med att i en betydligt bryskare ton än tidigare svara att det var vår tur NU, inte om fem minuter efter att han upprepat femfingergesten och de knaggliga”five minutes”.

Sedan kan det med stor sannolikhet varit så att mannen på oklanderlig tyska mumlade en lång harang till sin fru som innehöll en massa svordomar och ord som ”idiot”, när de ovilligt klev åt sidan.
Och det kan vara så att jag mumlade för mig själv på svenska något om att till och med min 7-åring kan klockan bättre och att jag avslutade samtalet med att le och säga, fortfarande på svenska, något om att många tyskar i historien varit stöddiga, men att det ofta brukar sluta med förlust i slutändan ändå för dem.
Det kan ha kommit en liten lufttrumvirvel efter det också, men det är mer osäkert.

  • by Mats
  • posted at 5:57 e m
  • januari 8, 2013

    Show Comments

    No Comments


    Add comment